Våra case

Vi är stolta över våra kunder och det vi har gjort för att tillsammans med dem skapa något värdefullt. Låt oss visa några exempel!

Vi ger våra kunder ett övertag genom data

Det är enklare att prata om vad vi kan göra, än att faktiskt visa det.

Så, låt oss ta bladet från munnen och ge exempel på vad vi har gjort. Vi hoppas att du har nytta av dem!

Slättös omvandling till en datadriven organisation

Slättö är ett snabbväxande nordiskt Private Equity-bolag som förvaltar fastigheter för 1,7 miljarder EUR. Sedan 2013 har Slättös fonder genomfört över 200 transaktioner med ett totalt värde på 3 miljarder EUR. De ville ändra sina arbetsmetoder till ett mer data-drivet och effektivt tillvägagångssätt.

Genom att automatisera sina dataflöden inom organisationen sparar Slättö hundratals timmar varje månad som de istället lägger på sin kärnverksamhet: att fortsätta erbjuda en historiskt stark avkastning.

”Echo State har hjälpt oss automatisera våra dataflöden och göra oss till en datadriven organisation. På bara några få månader har vi minskat ledtiderna för vår finansiella rapportering med 45%!” – Per Wange, Ekonomichef

Effektivitet är inte den enda fördelen

Genom att bygga upp en infrastruktur med data pipelines från Slättös olika källsystem som koncernredovisning och bokföring till en Data Lake har Echo State skapat inte bara stora tidsvinster, utan även en gemensam sanningskälla för deras data.

All eventuell oro för att ha olika versioner av datan är borta sedan länge och den finansiella rapporteringen är nu automatiserad. Besök dem gärna för att få veta mer om deras verksamhet på deras hemsida: www.slatto.se

Bostadsmarknaden i Sverige

Hur gör man för att ta ett så bra beslut som möjligt? Ett jordnära och viktigt exempel är när man ska köpa en bostad. Du vet att du som köpare har ett informationsunderläge gentemot både säljaren och mäklaren, som sinsemellan även har ett provisionsavtal.

Men. Det du har till ditt förfogande är data, vilket är ett väldigt kraftfullt verktyg! Har du tillgång till egen grundinformation som du kan vrida och vända själv efter behov, så blir det plötsligt ett mycket mer balanserat läge. Det här exemplet är gjort på bostadsmarknaden, men samma principer är också gångbara och väldigt ofta använda alla möjliga typer av situationer och för alla företag.

”Som bostadsköpare känner man sig alltid lite i underläge. Den största affären man gör i livet, men som man vet minst om.”

De frågor som du inte vet att du vill ställa

Med bra information och lättanvända system för data så uppstår nya möjligheter att ställa och besvara frågor. Frågor som man från början inte visste att man var intresserad av. I fallet med bostadsmarknaden är det intressant att veta hur priset utvecklas givet flera faktorer.

Men efter det inser man att man också kan få veta vilken mäklarbyrå som har högst kvadratmeterpris över tid i ditt område, hur priset utvecklas i angränsande områden eller om det är säljarnas eller köparnas marknad. Detta dolda värde kan vara svårt att se initialt men framstå som självklarheter i backspegeln.

Jobba med oss!

Vi är ett ett av Sveriges mest snabbväxande AI-bolag, och letar alltid efter ny topptalang att förstärka vårt team med. Kanske är det dig vi behöver?

Ansök nu